Pages

Tuesday, January 13, 2009

UCAPAN TIMBALAN PRESIDEN PERMADAH sempena Tahun Baru

Salam ukhuwah dan salam kasih sayang.

Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Ilahi, dengan izin-Nya, sekali lagi kita diberi peluang untuk memasuki tahun baru hijriah, 1 Muharam 1430 H. Moga tahun 1429 H telah memberi kita 1001 kenangan dan kejayaan yang telah dicapai sebagai seorang mahasiswa. Kedatangan tahun baru Hijrah bersama permulaan semester baru bagi semester kedua sesi 2008/2009. bagi sahabat-sahabat yang telah mencapai kecemerlangan pada semester lalu, tahniah diucapkan. Akan tetapi, bagi sahabat-sahabat yang kurang berjaya mencapai target yang telah ditetapkan, jangan putus asa, teruskan berusaha!

Bersempena dengan kehadiran tahun baru ini. Saya mengharapkan akan ada semangat baru dalam diri adik-beradik PERMADAH sekalian. Baik dari sudut kehidupan seharian dan juga bidang akademik. Kehadiran tahun baru ini juga diharapkan dapat meniupkan semangat serta membina azam baru dalam usaha merubah diri untuk menjadi lebih baik.
Kedatangan tahun baru Hijriah seiring dengan kedatangan tahun baru Masihi diharapkan dapat dilalui dengan sebaiknya oleh adik-beradik PERMADAH sekalian.

Harapan kepada semua adik beradik PERMADAH yang disayangi moga dapat mempersiapkan diri untuk menghadapi tahun baru yang berkemungkinan akan lebih mencabar. Tekadkan semangat, kuatkan azam untuk mencapai apa saja impian yang adik beradik semua rangkakan. Paling penting, fokuskan kepada pencapaian akademik yang lebih baik. Moga kehadiran semester baru ini akan menguatkan lagi azam untuk mencapai keputusan akademik yang lebih cemerlang. Seiringkan usaha dengan doa serta keyakinan yang tinggi kepada Allah. Moga Allah akan memudahkan segala urusan kita.

Buat akhirnya, saya juga mengharapkan penglibatan aktif semua adik beradik sekalian dalam program-program yang akan dianjurkan oleh PERMADAH. Semester ini merupakan sesi terakhir untuk sesi 2008/2009, jadi diharapkan kita semua dapat bersama dalam PERMADAH hingga akhir semester ini. Buat adik beradik yang berada disemester akhir, diharapkan dapat mengekalkan keputusan yang cemerlang dan dapat menghabiskan pengajian dalam waktu yang ditetapkan.

Mohon maaf atas segala kekurangan dan kelemahan sepanjang memimpin PERMADAH sepanjang sesi ini. Terima kasih atas kerjasama yang telah diberikan sepanjang sesi kepimpinan ini.
Selamat maju jaya! Semoga beroleh kejayaan dalam apa jua perkara yang dilakukan.

"Memimpin Bersama Permadah"

Khairul Mardziyah Md Hussin
Timbalan Presiden,
Persatuan Mahasiswa Kedah
Universiti Malaya.

1 KOMEN:

Anonymous said...

Salam. Saya sedang mencari mahasiswa/i untuk menjadi tutor sambilan di pusat tuisyen untuk program UPSR dan program mengaji bertempat di cheras. Berminat sila emailkan resume di admas137@yahoo.com. Terima kasih